This is my entry to "Panquekes on Parade"(just in time) that is hosting by Susan of http://thewellseasonedcook.blogspot.com/ I participate because I think is a really nice event and I love Pancakes.
I made a recipe that I post many times but with som differences and are savoy panquekes to this time that the people are in Summer is so nice to eat because is only with differents salads I put someones but you may filling with all you want.
And if you want, because here is so cold I wam the portions in the microwave and was so good you may eat how a dish or and appetizers is o nice and yummy.
The pictures are a little darkness because I made it at night and I have to take the pictures because the childs don't want to wait to the other day, I prefer the morning light to the pictures but the thing is you see how is.
When I made this type of dish with panquekes always made the at home,because thet the panquekes are at Supermarket are not the same. This recipes is so good and you may filling with salads or sweet tasty, how Dulce de leche,jams, or any you like and I made someones with chicken and white sauce are so yummy (look in Labels,Panquekes)
Ingredients
3 eggs
1 and half cup of milk
1/2 teaspoon of baking powder
2 cups of flour
1 pinch of salt
1 pinch of sugar
oil unsaborized
Method
Beat the eggs in a bowl,add the pinch of salt and sugar and the milk mixing with the flour until you have a homogeneus mix.
Heat a frying pan with a little of oil (I brush the frying pan with oil and if is needed I add a little more) and take a portion with a large spoonful (How you use to serve soup) and spread well in the frying pan, make the panqueke by one side and turn up to golde by the other side.
Reserve these pankeques in a large dish to filling later. (Is about 8 to 10 panquekes)
Note; These panquekes are so thin, how crepes, not big how the typical american panquekes.
Filling Torte
1 lettuce shopped finely
3 eggs boiled and mashed
1 cup of mayonnaise
2 cups of cook corn (I used freeze corn))
1/4 k . ham slices
3 tomatoes peel and in slices
3 avocados mashed
lemon's juice
salt and pepper
Method to filling
Prepare the differents fillings, in a bowl mix the chopped letuce with mayonnaise, lemon's juice, salt and pepper.
In other bowl place the corn grain, 1/2 cup of mayonnaise,salt and pepper.
Mashed the avocados and seasoned.
In a large dish place one panqueke and then filling with lettuce/mayonnaise, other panqueke and cover with tomatoes slices, other and boiled eggs mixing with mayonnaise, other and the ham in slices, and repeat the filling how you like until is complete. Over you may cover with mashed avocados or not.
EN ESPAÑOL
Esta es mi entrada para un evento de panquekes que auspicia Susan de http://thewellseasonedcook.blogspot.com/ que cierra el plazo hoy 6 de Julio, sì, justo al cierre pero el ultimo tiempo mi vida a estado sobregirada de tiempo, bueno yo hice una receta que antes habìa posteado pero diferente una tarta de panquekes o crepes rellena con diferentes ensaladas, la hice con lo que sale aquì pero se puede rellenar como uno desee.
Cuando hago estas recetas con panquekes los preparo yo misma, no me gusta comprar en el Supermercado porque no son tan buenos y suaves.
Estos panquekes o crepes se pueden rellenar con dulce o salado, con dulce de leche, mermeladas o yo hago unos con pollo y salsa blanca, la receta està en mi labels: panquekes.
Las fotos estàn un poco oscuras porque las tomè en la noche, me gusta màs la luz de dìa pero los niños tenìan hambre, asì de simple.
Ingredientes panquekes o crepes
3 huevos
1 y 1/2 taza de leche
2 tazas de harina
1/2 cucharadita de polvos de hornear
pizca de sal y pizca de azùcar
aceite sin sabor
Preparaciòn
Batir los huevos, agregar la sal y la pizca de azùcar y la leche alternando con la harina hasta tener un batido homogèneo.
Calentar un sartèn con un poco de aceite (yo le paso sòlo una brocha con aceite) y entonces echar con un cucharon de sopa no muy grande una porciòn del batido en la sartèn.Esperar que se dore y darlo vuelta por el otro lado para que se dore tambièn. Ir dejando en un plato grande para despues rellenar.
Ingredientes relleno
1 lechuga picada fina
3 huevos duros molidos
1 taza de mayonesa
sal y pimienta
jugo de limón
2 tazas de granos de choclo cocido
1/4 de jamòn cortado en lonjas finas
3 aguacates o paltas molidas
Preparación rellenos
En un bowl o cuenco colocar la lechuga picada, mayonesa sal, pimienta limòn, mezclar y reservar.
En otro bowl colocar el choclo, 1/2 taza de mayonesa y sazonar.
En una fuente armar la torta, poner un queque primero, rellenar con la lechuga picada, poner otro y despues rellenar con el choclo, despues otro y poner el tomate cortado en lonjas, y asì seguir sucesivamente.
Si se quiere se cubre con aguacate o palta molida y se refrigera.
Se puede calentar en microondas queda muy bien si la quieren tibia.
Guardar en el refrigerador hasta el momento de servir.
Se puede acompañar de arroz o ensaladas.