Here a delicious and excepcional fruit: the cherimoya.(someones know as Custard apple)
Now that in South America Spring is the most splendor cherymoya time!
I know in many countries know the cherimoya because is exported to a lot of sites.
You see the cherimoya with her darkness peel and dont think that really delicious is and smell so nice.
The name originates from the Quechua word cherimoya, which means "cold seeds," because the plant grows at high altitudes and the seeds will germinate at higher altitudes.
The fruit is fleshy and soft, sweet, white in color, with a sherbet-like texture, which gives it its secondary name, custard apple. Some characterize the flavor as a blend of banana, pineapple and others.
I think is one of the most delicious and fresh fruits I know.
When shopping, one should look for large fruit which is uniformly green. Ripe fruit may be kept in the refrigerator, but it is best to let immature cherimoyas ripen at room temperature, until it yields to gentle pressure.
They mature so fast.
I prefer simples dessert to cherimoya(or custard apples) because I love the taste.
With orange juice is delicious too!
I love cherimoya juice is heaven!
THE RECIPE
This recipe is adapted from http://www.martita.cl/ from Chile.
Cherimoya Dessert (Or custard apples dessert)
Ingredients ( 6 to 8 servings)
2 or 3 medium ripe cherimoya (peeled and seeded)
(in chunks)
1 can condensed sweetened milk
1 can evaporated milk
3/4 cup of lemon juice
In a large bowl beat with an electric mixer the evaporated milk until mixture is lukewarm of whipped cream
Add the condensed milk and continue beat until is joined.
Add the lemon juice and will be creamy and firm with the lemon.
Add the cherimoya chunks to the cream and blend slowly.
Distribute the cherimoya in glasses and garnish with cherimoya slices and mint leaves.
Keep refrigerate by two hours before serve.
Postre de chirimoya
Esta excepcional y deliciosa fruta es una de mis favoritas.
En esta epoca (nuestra primavera) se da en todo su esplendor y aroma, la ves en todas partes, es una epoca corta pero abundante.
Se que en España y otros países tienen chirimoya, además ahora se exporta a muchos países.
El nombre original de la chirimoya viene del quechua chirimoya que quieres decir como semilas frías. Porque crece muchas veces en partes que son altas latitudes.
La fruta para los que no la conocen es fresca, suave, deliciosa y huele maravilloso, el olor a chirimoya madura es uno de los más deliciosos.
Aqui tenemos deliciosas chirimoyas en La Serena, Quillota y otras regiones.
Me gustan los postres de chirimoya que no son muy complicados y con muchos ingredientes porque la gracia de la chirimoya es poder apreciar su sabor y textura.
Este postre tiene esta característica.
El jugo de chirimoya junto el de frambuesa son mis favoritas.O sea tomo jugo de chirimoya o de frambuesa.Delicioso.
El helado de chirimoya es muy bueno tambien.
Tengo otras recetas de chirimoya espero poder hacerlas en el futuro.
Tengo otras recetas de chirimoya espero poder hacerlas en el futuro.
Está adaptado de una página de Chile http://www.martita.cl/ que tiene muy buenas recetas, es solo en español.
Ingredientes (6 a 8 porciones)
2 o tres chirimoyas maduras
trozos pequeños
1 bote o tarro d eleche condensada
1 bote o tarro de leche evaporada (ideal)
3/4 taza de jugo de limón
Preparación
En un bol grande batir la leche evaporada(o Ideal) a velocidad media hasta que tenga una consistencia cremosa y doble su volumen.
Agregar de a poco la leche condensada y unir bien.
Agregar el jugo de limón, la consistencia de la crema se irá poniendo más espesa.
Agregar los trozos de chirimoya y unir suavemente.
Repartir en copas o cuencos. Adornar con trozos de chirimoya y hojas de menta.
Dejar en la nevera o refrigerador por los menos dos horas antes de servir para que tenga la consistencia que se requiere..