8 August 2011

Pears and quince paste pudding
















This type of pudding are favorites at home, specially with fruits. And love pears so when I fin this recipe I was happy and was a success!!

Is adapted from Revista Paula Cocina (treats and desserts)Chile.


Ingredients

1  1/2 cup of fresh breadcrumbs
3/4 caster sugar
1 cup of quince paste in slices (or jam)
6 boiled pears in slices
4 tablespoon of melted butter
vanilla cream to serve


Method

Preheat oven to 180 ° c  buttered  a baking pan.



Spread in the bottom of the pan  part of the breadcrumbs, half the icing sugar, then place the slices of quince paste and finally the pears in slices.


Then sprinkle with two tablespoons of melted butter.


Top with remaining bread crumbs, sprinkle with remaining sugar and melted butter.


Bake at  oven 25 to 30 minutes or until golden.

Serve with cream or vanilla ice cream.



Quince paste



EN ESPAÑOL

Budín de peras con membrillo

 








Este tipo de budines con frutas son los favoritos que hacemos en casa.
Son deliciosos y a tods les gustan. Los hago a veces en la noche cuando tienen ganas de postre "especial".

Normalmente llevan para almorzar en el colegio y no comen postre.

Asi que les encanta cuando llegan a la casa y ver si he preparado algo ya sea para el té o para la noche.

Esta receta está adaptada de Revista Paula Cocina (Chile)


Ingredientes

1 y 1/2 taza de migas de pan desmenuzado fresco.
3/4 taza de azúcar flor o azúcar glass
1 taza de membrillo moldeado en torrejas
6 peras cocidas cortadas en rodajas a lo largo
4 cucharadas de mantequilla derretida
Crema de vainilla para servir

Preparación

Precalentar el horno a180° c
Enmantequillar una fuente de horno.
 Esparcir en el fondo del molde parte de las migas de pan, la mitad del azúcar glass, entonces colocar las rodajas de membrillo y finalmente las peras.
Sobre esta mezcla verter dos cucharadas de mantequilla derretida.
A continuación esparcir el resto de las migas de pan, el azúcar y el resto de la mantequilla
derretida.
Llevar a horno de 25 a 30 minutos o hasta que esté dorado.
Esperar que se enfríe para servir.
Acompañar de crema de vainilla o helado.

62 comments:

  1. Glorita! Qué rico y fácil, no se me ocurre hacer algo así, te lo copio. Soy fans de las peras yo también, besitos

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  2. gloria che golosa tentazione!! baci

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  3. Que rico y aqui es super dificil conseguir membrillos, vienen poco, muchas veces lo que encontramos son algunas lucumas.
    Se ve riquisimo, mi gueli viene desde Chile, veremos si me puede traer algunos.
    Gracias por compartir la receta
    Saludos desde Canada

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  4. Sounds so good - I've never cooked with quince - after reading your post - I have to start! Delicious
    Mary

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  5. This looks absolutely delicious. Although I ahve never had quince paste before or worked with it. It sounds really good.

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  6. I was wondering what a "paste" pudding was...but now that I see that it's quince paste, I understand :) I even had some in my pantry a few years ago. You always have a wonderful dessert to share here...and today is no exception~

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  7. Me encanto tu receta se ve deliciosa Besos

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  8. Lovely! Nice to know a great recipe that uses quince paste.

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  9. Gloria, cielo. Eres increíble,sigues cocinando cosas ricas con todo el trabajo que tienes.
    Me encantan tus platos, tan British chilenos.

    Deseo que todo vaya para adelante sin contratiempos y encuentres mucho amor.

    Muacs dulces

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  10. Oh Gloria, this looks absolutely delicious! I have never tried quince paste but have seen it before...I must try this :)

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  11. Gracias Pamela tambien me encantan las peras, besos amiga, gloria

    Grazie Puffin, x gloria

    Mar dile a tu gueli que te lleve un paquete de dulce de membrillo ya listo crteo que para ella es más fácil y las lúcumas son una maravilla, gracias por venir, gloria

    Thabnks a lot Mary, quince is nice to around of the year, and this dessert is easy and yum! gloria

    Slow roasted you can use bought paste quince, is perfect for this recipe, gloria

    Yes Lizz I was looking in american sites and I fin to this type of quince you call quince paste. is nice for this dessert. xxgloria

    Gracias Angélica es un postre fácil y rico, gloria

    Thanks Zoe, xx gloria

    Gracias Berta que buena y amorosa eres de v isitarme, te mando un abrazo, gloria

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  12. Thanks Magic of Spice, you are nice, gloria

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  13. Love your blue and white plates Gloria. The quince pudding is just the "icing on the cake."

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  14. Muy rico, lo voy a probar a ver como me queda
    Saludos
    http://empezandoenlacocina.blogspot.com/

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  15. Que delicia Gloria!!....me encantan las peras y con membrillo deben ser una delicia...aca llegan los membrillos en Septiembre....vere si los encuentro esta temporada!.......Abrazotes, Marcela

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  16. Hi Gloria, that is a very delicious sounding pudding, that quince paste looks interesting, we don't have that here.

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  17. OMG!! that looks scrumptious!!!!

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  18. I've never cooked with quince paste before, but it must be a very nice ingredient to use with pears. I think the flavors would match beautifully.

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  19. I've never had quince before. This might be a great recipe to try it with!

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  20. Hi lovely lady.
    This looks soooooooooooo Good. I will try this recipe for one of my dinner party. Thanks so much for your lovely comments and becoming one of my Followers so sweet of you.
    XXOO Diane

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  21. Gloria, Gloria, Gloria! Your creativity never ceases to amaze me. I love the notion of quince and pears. It sounds heavenly and your presentation is deliciously tempting.

    Thank you so much for sharing...

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  22. Hey Gloria, this looks good though I never try this before. Have a good week ahead. :)

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  23. Pero que buen postre nos has ofrecido Gloria. Sentir esas peras burbujeantes en azúcar y membrillo me ha hecho agua lo boca hehe...

    Bueno, otra cosa más, ahora se que en inglés quince es igual a membrillo, hehe cada día se aprende algo nuevo.

    Saludos

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  24. hi,Gloria,delicious recipe,i must try

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  25. Delicioso Gloria!!, cuando maduren los membrillos lo probaré. Besos

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  26. Ohhhh, what a fabulous use for Membrillo Gloria!! This looks delicious!!! I love it! I love YOU! Happy Day to you and your mum and family! xxoo

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  27. Que rico, me encanta.

    Saludos

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  28. Hola mi querida amiga. Pienso en ti cada día, espero te lleguen mis buenas vibraciones, que entre todo y todos te demos fuerza. Bueno, en realidad, la fuerza ya la tienes, mezclada con esa dulzura tuya tan característica, esa que se refleja en tus postres y platos.
    Me ha gustado esa descripción de tus hijos en la vuelta de la escuela; siempre he imaginado que sería así, con una madre que tan a menudo prepara todas estas delicias, debe ser mágico llegar a la casa.
    Abrazotes!

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  29. Delicious! I love the idea of using pear here :) I bet it tastes fantastic!

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  30. What a beautiful pudding. I'd love to try it. I don't think I've ever had anything with quince paste.
    *kisses* HH

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  31. What a great dessert and a great way with pears! It looks delicious, Gloria! I really love that bowl of cherries in your header also!!!

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  32. What an interesting combination. That pudding must taste really great! Mmmmhhh...

    Cheers,

    Rosa

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  33. que exquisito se ve!! me encanta la pera y el mebrillo! sobre todo el membrillo =) me acuerdo cuando chica me lo comia a rebandas y mi mamá me retaba jejej..siempre he sido golosa y buena para lo dulce...son mi perdicion! =P
    Besitos Glorita!!
    pd: pucha que me voy a perder algunos dias tambien...estoy con muuuucha pega y llego tarde por las noches =/ me siento perdida de aca...te voy a extrañar =/

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  34. Thanks a lot Valli! gloria

    Gracias Bella, gloria

    Gracias Marcela, pero averigua sé que venden dulce de membrillo allá. un abrazo, gloria

    Thanks Jeannie you can use quince jam too! gloria

    Thanks DD, gloria

    Thanks TW Barrit, love pears and quince, gloria

    Thanks Aaron you can use quince jam too! xxgloria

    Thanks Diane, xgloria

    Thanks Louise, you always are nice and warm, huggs, gloria

    Thanks a lot Corine, x gloria

    Que bueno Mario así te sirve para aprender más ingles, puede ser con mermelada d emembrillo o el que es como pasta más solido, un beos, gloria

    Thanks Santosh! gloria

    Thanks Ina, x gloria

    Gracias Rosana, los membrillos deben estar porntos de madurar por allá, gloria

    Thanks so much dear marie, you are so sweet, prayers and blessing dear, gloria

    Gracias José Manuel, un abrazo, gloria

    Gracias Rosita, te agradezco tu cariño, no ha sido nada fácil, me ha recordado mi época cuando los niños eran bebes y no paraba, un abrazo, gloria

    Thanks Parsley, x gloria

    Thanks dear I love quince paste too! gloria

    Thasnks so mjuch dear Pam, you are so sweet, gloria

    Thanks a lot Rosa, gloria

    Gracias Emma, a el membrillo me trae muchos recuerdos cuando iba al colegio, era pan con membrillo o pan con palta no habían muchas opciones, así eran las colaciones, el con membrillo era mi predilecto, todavía cuando no tengo postre, me como un pedacito de dulce de membrillo.
    Pasa cuando quiera yo trataré de pasar a verte, aqui esta abierto día y noche!! besos gloria

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  35. Wow!! Somptueux comme toujours ma belle Gloria:)xxx

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  36. que rico budín, Gloria. Yo lo acompañaría con un poquito de helado de vainilla. Rico, rico.

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  37. Oh wow! Makes me wish it was autumn already! Delicious. xo A

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  38. What a unique and delicious pudding!

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  39. What a beautiful treat! It sounds like a delicious combination of flavors. Thanks for sharing your recipe with the Hearth and Soul Hop.

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  40. Irresistible combinación. Me gusta!!! Besos.

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  41. I don't think I've ever tasted quince paste. Lovely dish Gloria, especially with the raspberry garnish.
    Sam

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  42. je suis tentée par ton gâteau ça m'a l'air délicieux
    bonne soirée

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  43. This is a lovely desset, Gloria! I have not seen or tried Quince before, and am really curious to try it someday! Thanks for sharing!

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  44. What a delicious dish. And here I had no dessert for dinner!

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  45. Que rica combinación de sabores: muy otoñal con las peras y el membrillo, me encanto.

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  46. Un postre muy rico , sencillo con una combinación de frutas de sabor delicado,una verdadera delicia.
    Besos

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  47. Gloria: I recently saw quince paste in a market in Chicago. Your recipe looks delicious and quite different. I think it would be a hit with my diners!

    Best,
    Bonnie

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  48. I am not familiar with quince paste... I wonder if I can get it here in CA? This looks so good.

    How are your mom and dad doing? I keep you and them in my prayers.

    Thank you for your love and support. You are dear to me. Hugs, Lura

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  49. Amazing recipe! Beautiful pictures :), Miriam@Meatless Meals For Meat Eaters

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  50. Que rico!
    Es como otoñal.
    A nosotros ya nos queda poco para ello, me lo guardo, me encantó.
    Cuando puedas me contestas, recibiste mi correo?
    Bss

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  51. Your recipes are always Very tempting!
    Rita

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  52. Great combo and looks fabulous!

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  53. I've never had quince paste before... The dessert looks lovely.

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  54. Gloria,
    Thank you for sharing something new, I look forward to trying this.
    Take care,
    Lisa

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  55. Gloria, what an amazing combination of flavors...pear and quince. Love it!
    Hope you are having a great week :-)

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  56. Thanks to all of you by your lovely comments, I appreciate all!LOL

    Gracias por sus comentarios les agradezco de verdad, gloria

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  57. wow that's a super quick comment on my blog. many thnX ,your tart looks very very yummy!!!!
    .

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  58. This is such a lovely dessert, looks great. Thank you for linking with Any One Can Cook :)

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  59. I have only ever had quince paste with cheese (that is how they often serve it in England) and I can't say I liked it much, but in a dessert like this I am sure I would love it! The contrast of the pears and quince paste sounds so delicious and your pictures look yummy! Thank you for sharing another delicious recipe with the Hearth and Soul blog hop.

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  60. Me encanta tu BUDIN, buena combinación PERAS CON MENBRILLO, mi dulce favorito
    Me ha encantado tu BLOG tiene cositas MUY INTERESANTES!!

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  61. Thanks so much for this post, pretty worthwhile material.

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I appreciate your opinions and comments, Thanks for stopping by!

Not anonymous users

Gracias por pasar un momento y comentar, gloria.

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