29 July 2011

Apples and berries galette












The best for the soul is baking! I know I said before.... and I repeat

Anyway I love baking  more than anything ...

This delicious apples and berries Gallette y adapted from Sara Lewis Ed. Blume

Ingredients

300 grs. all purpose flour
100 grs. icing sugar
125 grs. unsalted butter
cut in pieces
2 eggs
 milk to glass
sugar for garnish

Filling
2 green apples
peel and in slices
175 grs. feeeze berries (strawberries,raspberry, blueberry etc.)
60 grs. icing sugar
3 teaspoon of cornstarch


Method
Place the flour on a floured surface, add the icing sugar and butter in pieces.



make a hole in the center where


place the eggs.


Mix eggs with flour and butter, mix with fingers until dough form a ball.


Knead a little and then place at fridge for about 15 minutes.


On  other bowl  place sliced ​​apples mixed with frozen berries sugar and cornstarch. to make the filling.


Roll out the dough  with a little flour. make a circle about 33 cm. diameter


Place the dough on a buttered pie pan  smearing a little left to hang over the sides to bend.


Put the fruit mixture into the dough and fold the edges.

 Brush with a little milk and sprinkle the dough with sugar .


Preheat oven to 190 ° c. Bake for 20 to 25 minutes until crust is golden and fruit is tender.Serve with ice cream or whipped cream.



StoneGable




EN ESPAÑOL








Galette de manzanas y berries

 

Esta tarta rústica de manzanas y berries está adaptada de un libro de Sara Lewis de Editorial Blume.

Ingredientes

300 grs. de harina sin polvos de hornear
100 grs. azucar glass
125 grs. de mantequilla sin sal
cortada en dados
2 huevos
leche para glasear
azúcar de grano fino

Para el relleno

2 manzanas verdes, peladas y cortadas en rodajas
175 grs de frutos rojos (moras,frambuesas, arándanos(congelados)
50 grs. de azúcar lustre
3 cucharaditas de maicena

Preparación

Colocar sobre una mesa la harina, añadir el azúcar glass y la mantequilla, poner en el centro los huevos y unir bien con los dedos formando una masa, amasar un poco y dejar en el refrigerador por unos 15 minutos.

En un bol mezclar los frutos rojos con las manzanas, agregar el azucar lustre y la maicena revolver y reservar.
Estirar la masa sobre una superficie espolvoreada con harina formar un círculo de unos 33 cm de diámetro.
Colocar con cuidado la masa sobre un molde de tarta enmantequillado
rellenar con la fruta ya preparada y despues levantar los bordes sobre y alrededor de la fruta.
Pintar la masa con leche y espolvorear con azúcar.
Cocer en horno precalentado a 190° c de 20 a 25 minutos o hasta que la masa se vea dorada y la fruta esté blanda.
Servir con helado o crema batida..

27 July 2011

Chocolate and tangerine mousse









We love tangerines because are really sweet and little, easy to bring and peel.
When I saw this recipe I think will be delicious (and was) but always I buy tangerines we ate all....
Finally I can made it and was a nice and delicious recipe..



Ingredients (5 servings)

5 white eggs
Pinch  of salt
250 grs. chocolate bitter melted
1 cup of heavy cream
140 ml tangerine juice
12 grs. unflavored gelatin
4 tablespoon of whipped cream
8 to 10 tangerine segments

Method


Melt chocolate in double boiler over low heat. Book.



In another bowl place the egg whites and salt, beat with mixer on 'peaks.


Adding a little melted chocolate with outflanking.


Then add the cream and tangerine juice.


Dissolve the gelatin in the microwave with 1 / 2 cup cold waterby 30 seg.


Add to chocolate mixture gently.


mix thoroughly.

Distribute the cups and refrigerate for two hours.

When serving garnish with a little whipped cream and chocolate chips


Place over a few slices of mandarin oranges.


Printable recipe HERE

Im sending to



Miz Helen’s Country Cottage




EN ESPAÑOL










Nos encantan las mandarinas y en esta época estan preciosas. Y hace tiempo que había visto esta receta y la quería hacer pero siempre que comprabamos mandarinas las comíamos, je,je.. no duran mucho aquí.
Hasta que un día pude hacer el postre y quedó muy bueno. Es deliciosa la combinación de jugo de mandarina y chocolate.



Ingredientes (5 porciones)

5 claras de huevo
1 pizca  de sal
250 gra. de chocolate bitter derretido
1 taza de crema semi batida
140 ml de jugo de mandarina
12 grs. de gelatina sin sabor (1 sobre y 1/2)
4 cucharadas de crema para decorar
trozos de chocolate
8 a 10 gajos de mandarina para decorar

Preparación


Derretir en una ollita el chocolate a baño maría. Reservar.
En otro bol batir las claras con la sal.
Batir con batidora a punto de nieve.
Cuando esté listo agregar la crema semi batida y el jugo de mandarina.
En un recipiente de vidrio poner la jalea en polvo y agregar 1/2 taza de agua fría
revolver y disolver en microondas unos 30 segundos.
Retirar y dejar entibiar.
Verter al bol con las claras batidas la jalea disuelta y el chocolate, mezclar bien.
Distribuir en copas la crema de chocolate.
Y refrigerar por unas dos horas.
Antes de servir adornar con crema batida, chispas o trozos de chocolate y gajos de naranja.

25 July 2011

Tapioca pudding









The first time I heard about tapioca pearls was in a Jorge Amado book (from Brasil) and alway I wanted make  something with tapioca.

 Anyway , my mom is at home after surgery and need a special diet, time ago  I find  a tapioca recipe that I bookmarked from Saveur.com

It was delicious and she loved it because as a child  she always ate tapioca.
She is from Punta Arenas to the South of Chile.







Tapioca pudding

Ingredients (6 / 7 servings)

4 cups milk

3/4 cup large pearl tapioca


1/4 tsp.  salt

1teaspoon of vanilla extract


1 cup heavy cream


1 cup sugar


4 eggs, separated

Ground cinnamon, to garnish


Method


Bring milk, tapioca, salt, and vanilla  to a boil in a 4-qt. saucepan over medium-high heat; reduce heat to medium-low and cook, stirring, until tapioca is tender, 20 a 25 minutes.
Whisk together cream, 3/4 cup sugar, and egg yolks in a medium bowl.

 Whisking constantly, add egg yolk mixture to tapioca; cook, stirring, until mixture thickens and just begins to boil, 8–10 minutes.

 Remove from heat and transfer to a large bowl; let cool to room temperature.
 Meanwhile, whisk egg whites until frothy. While whisking, sprinkle in remaining sugar; whip to stiff peaks.

 Fold whites into pudding and divide between 6 or 7 bowls; chill. Sprinkle with cinnamon.




Hearth and Soul Hop at the 21st Century Housewife




EN ESPAÑOL

Budín de Tapioca










La primera vez que escuché hablar de la tapioca como un ingrediente delicioso para hacer postres y cremas fue en unos libros de Jorge Amado, un escritor brasileño maravilloso.

Desde entonces siempre pensé en hacer algo con tapioca y hace un tiempo encontré esta receta  en Saveur.com y ahora que mi mamá está en mi casa y no puede comer cualquier cosa, le hice este postre que le encantó porque dice que cuando niña  lo comía siempre en Punta Arenas.

Como Chile es tan  extenso a veces lo que se come en un lugar en otro no, mi mamá siempre me ha hablado de tapioca y ruibarbo que es típico de Punta Arenas.

Ingredientes

4 tazas de leche
3/4 taza de tapioca
1/4 cucharadita de sal
1 cucharadita de vainilla
1 taza de crema o nata espesa
1 taza de azúcar
4 huevos (separadas las yemas de las claras)
Canela molida para espolvorear

Preparación

Hervir la leche, con la sal y la vainilla, en una olla mediana a fuego suave.
Revolviendo todo el rato y  cocinar durante  20 a 25 minutos.
Aparte batir la crema, con 3/4 taza azúcar y las yemas de huevo en un bol mediano.
Batir continuamente y agregar este batido de temas a la tapioca.
Revolver y cocinar bien hasta que espese, de 8 a 10 minutos.
Retirar del fuego y poner en un bol grande.
Dejar enfriar a temperatura ambiente.
Aparte batir las claras con el resto del azúcar. batir como un merengue firme.
Repartir en pocillos y espolvorear con canela.
Refrigerar hasta servir.

23 July 2011

Miniature apple pies












These are easy. The hardest part about them is making the dough, so they’re a breeze for people who are used to pastries and a good practice item for people who aren’t. 
. If you have two apples and some flour, you can make these right now. The only limiting factor might be the mini pans, but this will easily become a full size pie if you use all of the dough and cut up a few more apples
.This recipe is adapted from Vegan Yum Yum

Miniature Apple Pies (4)


2 or 3 Granny Smith Apples, peeled and chopped (or other nice apples)


1 tablespoon  Fresh Lemon Juice


2 tablespoon  Sugar

1/2 teaspoon  Cinnamon


1/2 Recipe Pate Brise


3 Tbs milk


Pate Brisee


2 1/2 Cups Flour

1 Cup butter
1 tsp Sugar


1 tsp Salt

1/4 Cup  Cold Water



Prepare the dough, and make two discs . Cover each disc in plastic wrap and chill for 1 hour.
Preheat the oven to 190° c.
Peel the apples. Quarter each apple and remove the core from each slice. Cut each quarter in half, and in half again (making four slices from each quarter. Cut these slices in half again, crosswise this time, to shorten them. Place cut apples in a bowl.


Coat apples in lemon juice, then add sugar and cinnamon and mix well. Set aside.


Roll out your disc of pate brisee onto lightly floured parchment paper. You want to hit about 1/4 inch, but it’s not a big deal. Find something roughly 5″ in diameter to with which to cut circles of dough – it can be a small bowl, the top of a vase or a large beer mug, Cut out 4 circles, and roll each circle out, one at a time, until about 1/8″ thick and large enough to fill the bottom of your pie pans.
Gently place the dough into the mini pans and flatten it out as much as you can. You want the dough to hang over the edges just a bit. Fill each pie with apples, as compact as you can, since they’ll cook down in the oven. Use all the apples, even if you have to make them into a mound in order to fit them.
Cut out 4 more dough circles, rolling each out individually to reach the final thickness.   Make small slashes with a knife. Place on top of the apples, pressing down with your thumbs to seal. Use a fork to crimp the edges.



Add a few dribbles of lemon juice to the  milk to curdle it (it shouldn’t taste overly sour, though). With your fingers or a pastry brush, coat the top of each pie. Sand the tops of the pie with  sugar.

Place pies on a cookie sheet and place in the oven, turning temperature down to 180° Bake for 30-35 minutes until golden brown.
 Allow to cool before serving.


EN ESPAÑOL

Mini pies de manzanas





 
 

Estos minis pies son los pies de manzana típicos pero más pequeños.
Esta receta está adaptada de Vegan Yum yum


Ingredientes ( 4 mini pies)

2 o 3 manzanas verdes peladas y cortadas en trozos
(pueden ser otras manzanas tambien)

1 cucharada de jugo de limón
2 cucharadas de azúcar
1/2 cucharadita de canela en polvo
 pasta brisa (receta más abajo)
3 cucharadas de leche

masa pasta brisa

2 y 1/2 taza de harina
1 taza de mantequilla
1 cucharada de harina
1 cucharada de azúcar
1 cucharadita de sal
1/4 taza de agua fría

Preparación masa

Para la masa unir bien todos los ingredientes y hacer dos discos, envolver en film plástico y dejar en el refrigerador por lo menos 1 hora.
Precalentar el horno a 190° c.
Para las manzas, pelar y cortar en dados.(sacar semillas y partes duras)
Colocarlas cuando esten listas en un bol.
Agregar el jugo de limón a las manzanas, luego el azúcar y canela, revolver bien y reservar.
Extender la masa brisa sobre un papel mantequilla, usando el rodillo.
Extenderla dejando el grueso de unos 3 cm. para poder cortar las masa para ponerlas en los moldes.
Enmantequilla los moldes.Con un molde o vaso o lo que prefieran cortar los 4 primeros círculos para poner en el fondo de los moldes de tarta.
Llenar cada molde de tarta con la mezcla de manzanas ya preparada.Apretar un poco las manazas para que queden bien antes de colocar el otro círculo de masa.
Cortar los otros cuatro círculos de masa que irán sobre las tartas.
colocar y acomodar.
Hacer unos pequeños cortes con un cuchillo.
Sellar por los lados con un tenedor para que queden firmes como una tartita.
Agregar un poco de jugo de limón a la leche.
Quedará un poco más espesa.
Con esta mezclar pintar con una brocha las tartas de manzana.


Espolvorear con azúcar antes de llevar al horno.
Hornear de 30 a 35 minutos o hasta que los pies esten dorados.

20 July 2011

Ricotta gnocchi with Creamy Shrimp and caramelized onion "Invite a Blogger to your table"














Im so glad to  present you this nice recipe we made with my friend Valli from More than burnt toast, she is from Canada and I think in her like one of my best friends in the Blogger world.  She invited me to a make a recipe in "Invite a Blogger to your table" a challenge she has and now invited me.
I invite you to visit Vall blog who has amazing and delicious recipes!
The recipe is a delicious Ricotta gnocchi  and I made with a Creamy shrimp and caramelized onion! Absolutely delicious!
The Ricotta gnocci are adapted from Erin Eastland recipe and the Creamy shrimps is from All recipes.com




Homemade ricotta Gnocchi

Ricotta homemade recipe (If you like to make your own ricotta)
8 cups whole milk


1 1/2 cups buttermilk


1/2 cup cream


salt to taste


.*To prevent the milk from scorching, rinse your pot with cold water first


Combine milk, buttermilk, cream and salt to taste in a large, heavy bottom pot. Set to medium heat, heating the milk up slowly. Bring the milk to a light, light boil. Turn it down to a simple simmer. DO NOT stir once the curds start to form on the top. The “raft” will begin to form. This looks like puffy clouds of deliciousness. Allow the mixture to cook for 10-15 minutes, the “raft” will look very solid. Turn off the heat and allow to sit for 10 minutes off the heat.


Remove the raft with a spider or slotted spoon. Transfer to a strainer with a bowl set underneath. Should any ricotta cling to the bottom of the pan, gently remove it and add to the colander. Do NOT pour the hot liquid over your fluffy ricotta! Allow to drain overnight or at least one hour. The longer you let it rest, the dryer it will be.
.Place finished Ricotta into a bowl and tightly seal, use immediately or store in refrigerator up to 3 day

To make the gnocchi
Method
Ingredients


1/2 libra (280 grs) homemade ricotta or best
quality store bought
1 oz. (30 grs.) fresh grated parmesan cheese
1 1/2 oz ( 45 ml)plain yogurt
5 1/2 onzas( 400 grs.)sifted flour
good pinch of fine sea salt
pinch of grated nutmeg




Sift together ricotta, parmesan,yogurt,nutmeg and salt. Add flour stirring to form a soft dough.Kneed the dough with yoour hands for 3 minutes.

On a well floured surface with lightly floured hands, cut the dough into 4 even pieces using a floured knife. Use one of the dough segments. and roll with your hands into a dough rope. Cut crosswise into 1 inch pieces with a floured knife.
Put in layer on a lightly floured parchment lined bakin sheet.
Cook gnocchi in a pasta pot of boiling salted water  adding a few at a time  to pot and stirring occasionally, until cooked through 2 to 3 minutes per batch.
Lift out with a slotted spoon  and drain, using a colander.
Set aside in a bowl.
The gnocchi may now be sauced however you like .

I made Creamy shrimp  sauce.

Creamy Shrimp and caramelized onion

Ingredients

1 tablespoon of butter
1 medium onion thinly sliced
1 teaspoon brown sugar
20 peeled and deveined large shrimp
3 tablespoon of cream
salt to taste
1 teaspoon of turmeric
1/4 cup grated parmesan cheese
basil or parsley to sprinkle and serve

Mel the butter in a large skillet over medium heat.Stir in the onion, and brown sugar.
Cook and stir until the onion has cooked to a deep brown color, about 8 minutes.Remove caramelized onions and set aside.

Place the skillet over medium heat and stir in the shrimp.Cook and stir until the shrimp have turned pink on the outside, about 5 minutes. Add the caramelized onuons, cream turmeric and cook until the mixture begins to simmer then gently fold in the cooked gnocchi then season to taste with salt.

Pour the gnocchi into a serving dish and sprinkle with sheredded basil orparsley and grated
cheese.


Print recipe here
Hearth and Soul Hop at the 21st Century Housewife


Miz Helen’s Country Cottage


Lark's Country Heart




StoneGable



EN ESPAÑOL







Ñoquis de ricotta con crema de camarones


Estoy feliz de presentar una receta que hemos preparado con mi amiga Valli de Canadá y que tiene un blog maravilloso que se llama More than burnt Toast.

Conocí a Valli a través de blogger cuando recién empezé a postear recetas en mi blog y siempre fue maravillosa conmigo. La considero una de mis mejores amigas.

 Y ahora me ha invitado a un evento que ella ofrece y que se llama "Invita a un blogger a tu mesa" demás está decir que me siento honrada porque Valli tiene un blog estupendo con muy buenas recetas.

La idea es preparar las dos la misma receta (cada una con su toque) y presentarla juntas.
La receta es deliciosa.

Son unos ñoquis de ricotta con salsa de camarones o gambas.









Ingredientes
para los ñoquis

280 grs. de ricotta hecha en casa o la mejor que puedan comprar.
30 grs. de queso parmesano rallado
45 ml de yogurt normal sin sabor (tipo griego)
400 grs. de harina cernida
un poco de sal fina o de mar
una pizca de nuez moscada

Para hacer el yogurt en casa

8 tazas de leche entera
1 1/2 taza de buttermilk o yogurt normal con un poco de limón
1/2 taza de crema
sal a gusto

Para prevenir que la leche se pegue lavar antes la olla con agua fría

En una olla colocar la leche, buttermilk, crema y sal a fuego medio.
Esperar que la mezcla hierva un pco.
No revolver cuando se forme una especie de espuma con crema.
Dejar cocinar a fuego muy suave de 10 a 15 minutos.
Dejar reposar.
Trasladar la mezcla a un colador y colocar debajo un bol. Dejar un rato.
Se deja reporar tapado por un paño el colador toda lanoche o varias horas.
Se guarda enh
 un envase, dura hasta tres o cuatro días en el refrigerador.

Preparación de los ñoquis de ricotta

Unir en un bol la ricotta el queso parmesano, el yogurt, la nuez moscada y la sal.
Agregar de a poco la harina formando una masa suave pero firme.
Amasar un poco la masa con las manos. Unos 3 minutos.
En una superficie enharinada con las manos con harina  cortar la masa ern cuatro trozos usando un cuchillo con harina.
Hacer una masa más larga con los trozos  y cortar en pequeños pedazos para hacer los ñoquis pueden ser como bolitas o con un tenedor.
Ponerlos por mientras en una bandeja para prepararlos antes de cocer.
Cocer los ñoquis en una olla de agua hirviuendo con sal cuando suben a la superficie estan listos y se van reservando e un bol, se sacan con una espumadera.
Se van haciendo de a poca cantidad.
Reservar los ñoquis.
Se pueden hacer con la salsa que se quiere o simplemente con queso parmesano rallado y un poco de mantequilla.
Yo preparé una salsa de camarones o gambas.

Salsa de camarones con cebolla caramelizadas.

Ingredientes
I cucharada de mantequilla
1 cebolla mediana cortada pluma o fina a lo largo
1 cucharadita de azýcar rubia
20 camarones o gambas pelados
3 cucharadas de crema
 1 cucharadita de curcuma
sal a gusto
albahaca o perejil picado
1/4 taza de queso parmesano

Preparación
En un sartén mediano poner la mantequilla y dorar la ceboilla pluma, agregar el azúcar rubia.
Cocinar hasta que la cebolla esté dorada más o menos unos 8 minutos.>
Reservar las cebollas y apagar el fuego.
Poner un sarten a fuego medio y colocar los camarones para saltearlos cocinar hasta que tenhan un leve color rosado más o menos unos 5 minutos.
Agregar la cebolla ya preparada, la crema, y la cúrcuma. Cocinar hasta que la mezcla empieze a hervir un poco cuando esté lista servir con los ñoquis y espolvorear queso rallado y perejil o albahaca.

18 July 2011

Lemon and blueberry bread with white chocolate drizzle (Secret recipe club)













Today is a new Secret recipes Club and Im here again with a new recipe happy to participate  and my assignment for this month’s is from Simply cooked  and nice  blog with lovely and healthy recipes, and there I find this delicious Lemon and berry bread with white chocolate drizzle 



Lemon and blueberry bread with white chocolate drizzle

Ingredients

1 1/2 cup  whole wheat flour


1 cup  plain flour

2 t baking powder


1/2 t baking soda


1/2 t salt

1/2 c (110 g) unsalted butter, softened


3/4 cup sugar


2 eggs


2 Teaspoon lime zest


1/2 cup fresh lime juice


3/4 c  natural yogurt

1 cup  blueberries or goji berries


100 g white chocolate



Method


In a medium bowl, mix together the flours, baking powder, baking soda, and salt.


In a large bowl, cream together the butter and sugar. Add the eggs and lime zest and mix well.


Add a third of the dry ingredients, then mix well and add the lime juice.

Add another third of the dry ingredients, then mix well and add the yogurt,  and blueberries.


Add the rest of the dry ingredients and mix well.

Pour into a 5" x 9" (13 x 23 cm) greased loaf pan.


Bake at  190 ° C  for 50 minutes, or until a sharp knife comes out clean.


Melt the white chocolate over a double boiler or in the microwave.


Drizzle the white chocolate  over the cooled loaf.





























EN ESPAÑOL















Hoy tenemos de nuevo el Blog hop de Secret Recipes Club y se me  ha  sido asignado el blog de Simply Cooked, un blog de recetas muy ricas y saludables, originalmente este cake o pan llevaba goji berries pero lo reemplazé por arándanos.
En todo caso queda absolutamente deliciosos, no duró nada.

Cake de limón y arándanos bañado en chocolate blanco

Ingredientes

1 1/2 taza de harina integral
1 taza de harina blanca
2 cucharaditas de polvos de hornear
1/2 cucharadita de bicarbonato de soda
1/2 cucharadita de sal
1/2 taza de mantequilla (110 grs.)sin sal suavizada
3/4 taza de azúcar
2 huevos
2 cucharaditas de cáscara de limón rallada
1/2  taza  de jugo de limón
3/4 taza de yogurt natural
1 taza de arándanos congelados
100 grs. de chocolate blanco

Preparación

En un bol mediano mezclar las harinas, polvos de hornear, bicarbonato y sal.
En otro bol mezclar la mantequilla y azúcar. Agregar los huevos y la ralladura de limón y mezlar bien.
Agregar a esta mezcla 1/3 de los ingredientes secos, mezclar bien y agregar el jugo d elimón.
Agregar el resto de los ingredientes secos, agregar el yogurt, y los arándanos.
Mezclar bien.
Vaciar la mezcla en un molde alargado enmantequillado de unos 13 x 23 cm.
Llevar a horno mediano a 190°c. por unos 50 minutos.
Probar con un palito o brocheta fina hasta que salga limpio y seco.

En una ollita derretir el chocolate blanco a baño maría y con este decorar el cake cuando
ya esté frío.


15 July 2011

Zucchini and tomato layers with melted cheese

 






You know I love zucchini and I made always.
But not all the recipes I put in the blog (perhaps to be simple) but I think this simple and  absolutely delicious (for we like zucchinis ) and best when one does not quickly get complicated. I always thought the kitchen should be delicious but uncomplicated.


Enjoy!!!





Ingredients (6 servings)

5 or 6 tomatoes in slices
3 zucchinis in slices(with peel)
2 tablespoons of olive oil
6  gouda or mozzarella cheese in slices
150 grs. panko bread or grated bread
oregano and thyme powder
oil to fry
salt and pepper
watercress to serve (or lettuce)

Method


Spread the slices of tomato and zucchini with  oliva oil. (Both sides)
Sazoned with salt and pepper.



In a skillet, add another tablespoon oil and fry the tomatoes and zucchini on both sides.


Set aside on a paper towel.


Prepare a baking sheet with oil and build some towers in layers :tomatoes, zucchini and cheese.


Sprinkle with panko, thyme and oregano.Spray some  oil drops and  cook  to oven for about 10 minutes (180 ° c)
Or until will be lightly browned and the cheese melted.

Serve with watercress or lettuce.


 
  Im sharing this with




  Miz Helen’s Country Cottage


EN ESPAÑOL

Zapallitos (o zucchinis) y tomates en capas con queso derretido










Ya saben que me encantan los zapallitos (calabacines) pero obviamente no todas las recetas las pongo en el blog porque a veces son muy simples, pero esta la encontré deliciosa y original (la tenía guardada hace tiempo) es ideal cuando una quiere comer algo liviano y delicioso
Yo la preparé acompañada con berros pero tambien se puede acompañar con ensalada de lechuga o lo que deseen.



Ingredientes. (6 porciones)


5 o 6 tomates en rodajas}
3 zapallitos o calabacines en rodajas
2 cucharadas de aceite de oliva
6 l+aminas de queso gauda o mozarella
150 grs. de pan panko o pan rallado
orégano y comino en polvo
aceite para freir
sal y pimienta
berros o lechuga para acompañar

Preparación

Untar las  rodajas de tomates y  de zapallitos con el aceite de oliva-
Aliñar con sal y pimienta a gusto.
En un sartén poner un poco de aceite  y dorar los tomates y zapallitos por ambos lados.
Reservar en papel absorbente.
Aceitar una bandeja de horno y formar torres con los tomates, zapallitos y queso en láminas.
Espolvorear con el pan rallado, tomillo y orégano.Rociar con unas gotas de aceite y cocinar al horno por unos  10 minutos (horno a 180°c)o hasta que esten dorados y el queso derretido.
Servir con ensalada de berros o lechuga.

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