7 January 2012

Apricots meringue pudding



I wanna make something with the apricots, I made tons of marmalate (and give to all people that coming home) (My mom said is OK please dont give more(lol)

But my friend Betsy asked me by the apricots tree and I taked some pictures.
This post is dedicated to Betsy...
The apricots  time is so short, one day are not mature and the following is ready:)
So you have to make something.
So I find this nice and yummy recipe in my little book desserts(200 dessert recipes, Sara Lewis, Londres,Ed.Blume)  I have and was  delicious  !!


The trees... Betsy




We have three apricots three, but this year we  dont have lots of apricots but I think was enough:)

Whate more I enjoy them are fresh and in jam.

But you can make this pudding with apricots tin (if you are in winter) and make again in summer.....









The recipe

Ingredients ( 6 to 8 servings)

600 ml whole milk
grated peel of 2 lemons
200 grs, sugar or splenda
50grs butter unsalted
200 grs.fresh breadcrumbs
5 eggs separated
yolks in the pudding and whites to the merengue
6 tablespoon of apricots jam
 (If you use splenda a not sugar  jam)
200 grs. fresh apricots or  a apricots tin



Method


In a saucepan, pour the milk, add the grated lemon peel and bring to a boil, remove from heat and add the butter and 70 grs.sugar or other  until the butter has melted and sugar dissolves.



Add the breadcrumbs and let stand about 20 minutes.


Then add the egg yolks one by one, to then pour the mixture into an elongated square pan and buttered.


Preheat oven to 180 ° C and cook for 20 to 25 minutes or until curd mixture and gilded edges.


Cool slightly and spread the apricot jam and clotted cream on, then leave the apricots into quarters (either fresh or jar)


Besides beating the egg whites firm with a pinch of salt and add little by little the 130 grs. sugar until the mixture is firm and shiny.


Spread this mixture over the pudding and carry oven to brown for about 15 or 20 minutes.


Cool slightly before serving.


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EN ESPAÑOL

Budín de damascos con merengue











Quería hacer algo con los damascos aparte de mermelada, cada temporada hago alguna receta especial como tartas o helados o postres aprovechando la temporada que es muy corta, un día aún no estan maduros y de repente maduran absolutamente todos.
Y si no los aprovechas  se pierden.
Además mi amiga Betsy quería ver fotos de los arboles con damascos así que hice todo en uno.
Encontré este postre en un libro que tengo se llama: "200 recetas de postres de Sara Lewis, ed, Blume
Y fue delicioso asi que vamos a la receta:

Ingredientes

600 ml de leche entera
cáscara rallada de 2 limones
50 grs. de mantequilla sin sal
200 grs, de azúcar
200 grs. de pan fresco desmenuzado
4 huevos separados las claras de las yemas
6 cucharadas de mermelada de damasco
Si usan splenda pueden usar mermelada Diet de damasco
200 grs. de damascos frescos o en tarro
cortados en cuartos

Preparación

Verter la leche en una olla , añadir la cáscara de limón  y llevar a ebullición. Sacar del fuego y añadir la mantequilla y 70 grs, de azúcar hasta que la mantequilla se haya derretido y el azúcar disuelto.
Añadir el pan desmenuzado y dejar reposar 20 minutos.
Aparte enmantequillar una fuente alargada , precalentar el horno y hornear alrededor de 20 a 25 minutos.
hasta que la crema haya cuajado.
Untar con la mermelada sobre la crema y sobre la mermelada repartir los damascos en cuartos.
Luego batir las claras con una pizca de sal, ahasta que esten firmes agregar el resto de azúcar hasta que la mezcla esté brillante y espesa, cubrir con esto el postre y llevar a horno por unos 15 a 20 minutos hasta que esté dorado.
Dejar reposar antes de servir,
Se puede servir tibio o frio.

5 January 2012

Seafood Paella (Paella de mariscos)











This delicious and nice seafood paella come from La cocina de Adita I have made different paellas but I love this recipe, when you want to make a nice and  quickly paella.
Stopping by at Adita Blog she have amazing spanish recipes.
Of course Adita is from Spain.

Ingredients (6 servings)

600 grs. white rice
1 large onion chopped
70 grs. red pepper
100 grs. green pepper
400 grs. shrimp
250 grs, mussels (fresh or tin)
200 grs. clams (fresh or tin)
200 grs. green peas
2 o 3 tablespoon of oil
salt, pepper
1  teaspoon of saffron
3 tablespoon of tomato sauce
1 fresh tomato chopped
2 or 3 tablespoon of oil
1 garlic clove chopped
some parsley

 Method

In a skillet with about 2 or three tablespoons of oil to fry the chopped onion, finely chopped green pepper. Add 2 tablespoons of tomato sauce and a tomato, finely chopped, add salt and pepper, and saffron and stir well. cut the heat.
 

Add the chopped garlic and a tablespoon of chopped parsley.


Add 1,200 cc of water (always the double of rice) and bring to a boil, when boiling add the rice. and  green peas Stir slightly and cook for about 18 minutes over very low heat.
Cook with a lid or aluminium paper.


Then add the mussels, clams and shrimp eventually.

Garnish with red pepper.


Preheat oven to 180 ° C and cook  for a while  and set aside before serve.
(take care is hot)




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EN ESPAÑOL


Paella rápida de mariscos (receta Adita)






El otro día hice esta receta de paella de Adita y fue fantastica, no es dificil y es absolutamente deliciosa.
Me encantó que es una receta que no es complicada, cada vez valoro más eso. Y les recomiendo el Blog de Adita porque tiene recetas deliciosas, gracias por compartirla Adita.
Yo la adapté un poco por los ingredientes y porque estaba pensada para 4 personas, yo la preparé para seis.



Ingredientes (6 personas)

600 grs. arroz blanco (grano corto)
1 cebolla grande o mediana picada fina
70 grs. pimiento rojo
100 grs. pimiento verde
400 grs. de camarones o gambas
250 gra. de choritos o mejillones (frescos o en tarro)
200 grs. de almejas o machas (frescas o en tarro)
200 grs. de arvejas o guisantes
2 o 3 cucharadas de aceite
sal y pimienta
1 cucharadita de azafran
3 cucharadas de salsa de tomate
1 tomate fresco picado
1 diente de ajo picado
perejil picado

Preparación



En un sartén grande calentar el aceite y freir la cebolla picada y el pimiento verde. Dorar.
Añadir la salsa de tomates y el tomate picado.Aliñar con sal y pimienta y el azafrán,revolver y cortar el fuego.
Agregar el ajo picado y el perejil.
Agregar el doble de agua caliente de la cantidad de arroz (1,200 cc)
poner a hervir y cuando hierva agregar el arroz y las arvejas.
Revolver y dejar cocer a fuego lento durante unos 18 minutos.
Cocinar con tapa o papel aluminio.

Entonces agregar los choritos o mejillones, las almejas y finalmente los camarones dejar un rato y apagar el fuego.
Prender el horno a 180°c  y colocar un rato la paella. Retirar y servir.



2 January 2012

Mango and cardamom Ice Cream

















Love Ice Creams (you can see de labels) especially with fruits (berries) and like this mango! I think mango smell sexy(lol) and delicious, I made this dessert to New Year's Eve and with splenda and  use evaporated milk although the original recipe was with condensed milk and was nice!
I use fresh mangos but you can use mango tins

This recipe is adapted from Healthy recipes


 Ingredients (6 servings)


300 grs. mango pulp
1 tin evaporated milk

5 tablespoon of Splenda or sugar
2 tablespoon of gelatin powder
1 cup of water
3/4 cup heavy cream
1/2 teaspoon  of cardamom powder
berries to garnish




Method:

Place mango pulp in a saucepan.


Cook on low flame for 2-3 minutes.


Then add sugar and gelatin powder. and water
Stir constantly.


When sugar gets dissolved, turn the heat off.


Let it cool completely.


Place  evaporated milk, cream, cardamom, and cooked mango pulp in a blender.


Process until smooth.


Pour this batter in an air tight container.


Freeze it for 4-6 hours or until chill.


Serve with some berries



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Im shariung with



 
 
 
 
 





EN ESPAÑOL

HELADO DE MANGO Y CARDAMOMO











Me encantan los helados y cosa de que vean la cantidad que he hecho, hago siempre invierno y verano porque me gustan los postres helados, los que más me gustan son los de berries o frutas.
Este de mango y cardamomo es delicioso, siempre he encontrado que el mango huele sexy, quizas por lo tropical no sé, pero es una fruta deliciosa y que se adapta a muchas recetas.
Esta receta está adaptada de una página de Healthy recipes

Ingredientes

300 grs pulpa de mango
1 tarro de leche evaporada
5  cucharadas de Splenda (o similar) o azúcar
2 cucharadas de jalea sin sabor en polvo
1 taza de agua
3/4 taza de crema
1/2 cucharadita de cardamomo en polvo

Preparación

En un sarten o en una ollita colocar la pulpa de mango(puede ser fresco o de tarro) cocinar a fuego suave, agregar el agua,la jalea sin sabor, el azúcar, revolver constantemente, cuando esté listo apagar el fuego.
Dejar enfriar.
Poner la leche evaporada, cream y cardamomo, y la pulpa de mango en una licuadora.
procesar hasta que esté bien mezclado. Como crema espesa.
Poner la crema de mango en un container y congelar.
Congelar de 4 a 6 horas.
Retirar un rato antes de servir y adornar con berries.